Schoolschaakkampioenschap Gouda 2012 weer van start

Overzicht speelzaal denksportcentrum Gouda (foto Ab Scheel)

Maandag 30 januari was de eerste avond van het Goudse Schoolschaakkampioenschap 2012, dat al weer voor de zevende maal werd georganiseerd door de Goudse schaakclub Messemaker 1847. De belangstelling was ook dit jaar weer erg groot: ca. 90 kinderen traden deze avond aan voor de eerste twee ronden (van de zes in totaal).

Ook dit jaar is het kampioenschap weer verdeeld in twee categorie├źn: Onderbouw (groep 3-6) en Bovenbouw (groep 6-8). In totaal doen er 22 teams mee, waarvan ook drie teams van de organiserende schaakvereniging Messemaker (buiten mededinging).

Na twee ronden staan in de Onderbouw de teams van De Vuurvogel (de vroegere Leonardoschool, winnaar van vorig jaar) en Messemaker bovenaan, met 7 punten uit 8 partijen. Zij zullen in de derde ronde in een rechtstreeks duel tegen elkaar spelen. Ook in de Bovenbouw staat De Vuurvogel gedeeld eerste met 7 punten, hier is de Johannes Calvijnschool de andere koploper. Ook zij moeten in de derde ronde tegen elkaar spelen. Omdat het verschil met de nummers drie in beide groepen nog maar klein is en er nog vier ronden te spelen zijn, is er t.a.v. de eindklassementen nog van alles mogelijk.

Het was verder weer een gezellige drukte in het Denksportcentrum De Mammoet, met veel ouders, familieleden en leerkrachten als publiek. De volgende twee avonden zijn maandag 6 februari en maandag 13 februari, telkens van 18.45-19.45 uur. Op de laatste avond is ook de prijsuitreiking. Publiek is van harte welkom, de toegang is gratis. lees meer….

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.