Schoolschaakkampioenschap Gouda: deelnemers trotseren winterse kou

Schijn bedriegt, de fotograaf van de Krant van Gouda lijkt de foto te maken, maar die is van Ab Scheel!

Weer of geen weer, voor het Schoolschaakkampienschap van Gouda lopen de Goudse basisschoolkinderen ondanks de vrieskou wel warm. Sommigen hadden daarvoor zelfs een bivakmuts tevoorschijn getoverd (zie foto). Nodig was dit niet, voordeel van de schaaksport is immers dat deze bij alle weersomstandigheden beoefend kan worden.

Op deze tweede speeldag was het opnieuw een gezellige drukte in Sporthal De Mammoet. De ca. 90 deelnemers speelden deze dag de ronden 3 en 4 (van de 6). Tussen de ronden door konden de kinderen zich botvieren op de schaakopgave en het schaakwoordraadsel die in het uitgereikte toernooiboekje te vinden waren. In beide categorieën heeft favoriet De Vuurvogel (die vorig jaar onder de naam Leonardoschool kampioen werd) inmiddels de koppositie ingenomen met 13 punten uit 16 partijen. Daamee staan zij minimaal 2 punten voor op de naaste concurrenten. Toch zijn dit met twee ronden te gaan in beide categorieën nog zeker geen gelopen races: in de Onderbouw maken de teams van Messemaker en van de Johannes Calvijnschool nog kans op de eerste plaats, in de Bovenbouw zijn dat de teams van Messemaker en de Koningin Wilhelminaschool.

Maandag 13 februari van 18.45-19.45 uur vinden de laatste twee ronden plaats, gevolgd door de prijsuitreiking. Publiek is welkom, de toegang is gratis. Lees meer…..

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.