Voorronde NK oplossen van schaakproblemen

Het Nederlands Kampioenschap voor het oplossen van schaakproblemen vindt plaats op zaterdag 24 maart 2011. Naast leden kunnen ook niet-leden meedoen aan het NK. Niet-leden kunnen zich plaatsen door mee te doen aan de voorronde. Gedurende vier weken kunt u twee problemen per week oplossen. U dient aan minimaal twee ronden deel te nemen, waarbij de beste vier scores tellen. De beste tien oplossers mogen deelnemen aan het NK.

David Klein in actie tijdens het Tata Steel Chess toernooi – zwart aan zet. Wat speelt U? (foto René Olthof)

Er zijn twee categorieën, categorie B voor oplossers met weinig of geen ervaring en categorie A voor meer ervaren oplossers. U mag zelf bepalen aan welke categorie u deelneemt.

A-categorie, opgave 1

Wit geeft mat in 2

A-categorie, opgave 2

Wit geeft mat in 3

B-categorie, opgave 1

Wit geeft mat in 2

B-categorie, opgave 2

Wit geeft mat in 3

Het NK oplossen van schaakproblemen wordt gehouden in hotel Dennenhoeve aan de Elspeterweg 14 in Nunspeet en duurt van 10:00 uur tot 13:15 uur. Het toernooi bestaat uit twee ronden van anderhalf uur met een kwartier pauze.

U vindt de problemen voor de eerste week op www.probleemblad.nl. Elke woensdag komen nieuwe opgaven beschikbaar en vindt u de oplossingen van de afgelopen week terug. Op de website vindt u ook handleidingen voor het oplossen van schaakproblemen en meer informatie over het NK.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.