SchaakChallenge S.V. Leudal groot succes

Zaterdag 4 februari vond de zesde slim.nl SchaakChallenge plaats. Schaakvereniging Leudal tekende samen met Scholengemeenschap St.Ursula in Heythuysen voor de organisatie en had op alle scholen in de streek van Weert tot Roermond geadverteerd om schaak-enthousiastelingen binnen te halen.

Dit resulteerde in meer dan 50 deelnemers in de leeftijd van 11 tot en met 15 jaar die naar Scholengemeenschap St. Ursula in Heythuysen kwamen om de Challenge aan te gaan.

De SchaakChallenge in Heythuysen was bijzonder te noemen omdat een groot deelnemers nog niet konden schaken. In een half uur leerde 16 deelnemers de loop van de stukken, waarna ze het gelijk mochten opnemen tegen de speciale gast van de dag: De Limburgse grootmeester Paul van der Sterren. Daarnaast leerde ze tegen elkaar schaken via internet.

Voor de overige deelnemers was er een soortgelijk programma. Naast een partij simultaanschaak, kregen zij ook schaakles en schaakte ze in de PlayChess-room. Voor iedereen die al goed kon schaken, stond er een vijf-rondig toernooi op het programma, waar enkele prijzen te winnen waren. Lees verder…

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.