Breaking News: Kandidatentoernooi 2012 naar London

Kirsan Ilyumzhinov, President van de FIDE, vertelde het Russische blad Sport Express dat het komende kandidatentoernooi in Londen zal worden gehouden, van 23 oktober tot 13 november. Het toernooi zal worden georganiseerd door een nieuwe sponsor. Dit is de onderneming AGON, die geleid wordt door de Amerikaan Andrew Paulson, ook wel The Blogging Czar of Moscow genoemd.

Andrew Paulson, The Blogging Czar of Moscow

Voor meer informatie over Andrew Paulson klik hier

De deelnemers zijn : Carlsen, Aronian, Kramnik, Radjabov, Ivanchuk, Grischuk en Svidler. De verliezer van de tweekamp om het wereldkampioenschap, Anand tegen Gelfand, wordt hieraan toegevoegd.

Nadat Carlsen uit de vorige cyclus van het kandidatentoernooi gestapt was omdat hij het met verschillende bepalingen niet eens was, heeft de FIDE naar hem geluisterd en het format aangepast. Het wordt nu een dubbele round robin met acht deelnemers. Carlsen is akkoord gegaan en doet nu wel mee.

Wordt vervolgd.

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.