DSC 1 lijdt verdiende nederlaag tegen ASV: 3-5 (2C)

De KNSB-teams van DSC spelen dit seizoen een behoorlijk anonieme rol. De eerste drie teams zullen ergens in de middenmoot eindigen, terwijl het vierde nog steeds op de eerste matchpunten wacht.

Het eerste is te wisselvallig. De puntenmachines van weleer scoren momenteel niet zo best en dat scheelt al gauw een paar matchpunten. Vandaag ging het er behoorlijk kansloos af tegen ASV uit Arnhem. De 3-5 uitslag viel achteraf eigenlijk nog wel mee.

Omdat Pauline van Nies helaas ziek moest afhaken (beterschap!), schoof ondergetekende door vanuit het derde. Ook mocht ik het genoegen proeven weer eens teamcaptain te zijn; dat ging zo goed, dat ik in tijdnood schitterde door afwezigheid.

Aangezien ik me het grootste deel van de tijd heb beziggehouden met mijn eigen partij (althans in een lekkere brakke tunnelvisie zat te spelen), heb ik niet te veel van de partijen meegekregen. Hieronder toch een poging in chronologische volgorde:

Aan bord 6 kreeg Talitha Munnik met wit een Pirc op het bord. Haar pionnetjes werden zwak, er ging er eentje af en ze werd met een noodgang opgebracht; 0-1.

Aan bord 8 mocht ik mijn eerste overwinning van het seizoen (eindelijk) bijschrijven. De hele partij stond het gelijk tot iets beter voor mij; praktisch speelde mijn stelling echter veel gemakkelijker, hetgeen zich uitte in een aanzienlijke tijdsvoorsprong. Nadat mijn tegenstander de fout inging bij weer zo’n lastig keuzemoment, schoof ik het tot mijn eigen verbazing soepel uit; 1-1.

Aan bord 5 had Martin Glimmerveen een gelijke stelling. Althans dat dacht ik; de andere 70 aanwezigen hadden al lang door dat hij kansloos verloren stond. Geen kans gehad: 1-2.Lees verder…

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.