Eerste maatje te groot voor LSG 5 (3D)

Ons vlaggeschip moest thuis tegen hekkesluiter LSG 5, dat zou geen al te zware hindernis moeten zijn.

Thuiswedstrijden van het eerste kenmerken zich vaak in het begin door het afwezig zijn van veel spelers.

Ook nu waren om 13u slechts vier spelers aanwezig, niet leuk voor de teamkapitein en de wedstrijdleider.

Maar goed, tien minuten later was iedereen binnen en kon de wedstrijd pas echt goed beginnen.

Tjark Vos speelde een theoretische Najdorf, waarbij zwart snel mistastte en een stuk tegen een pion verloor. Tjark liet zien over een goede technische afwikkeling te beschikken door binnen twee uur de 1-0 op de borden te zetten.

Chris Vos deed niet veel, behalve stukken ruilen. Na dik twee uur spelen kon de vrede gesloten worden.

Daarna duurde het tot half vijf voordat de volgende partijen klaar waren.

Johan Lubbers had het zwaar tegen de Bird en moest lang keepen. Dat deed hij goed en zo werd het remise.

Ron Klein ruilde veel af, maar deed het ergens onnauwkeurig. Hij verloor een pion en zag die niet meer terug. In een loper tegen paard eindspel deed wit alles goed en zo liep de uiterst solide Ron tegen zijn eerste nederlaag aan.

Frans Schoffelmeer speelde een modelpartij. Alle stukken werden op ideale plaatsen neergezet, de vijandelijke stukken werden teruggedreven en werkten niet goed samen. Op het juiste moment offerde Frans correct een stuk, waarna het zeer snel mat liep.

Invaller René Pijlman speelde op bord 8 tegen hun sterkste speler (tactische opstelling). René verwisselde ergens twee zetten, waardoor hij minder kwam te staan en een pion verloor. In wederzijdse tijdnood pakte René het handig aan door stukkenruil te vermijden. Zwart dacht te lang na, hield zowaar één seconde over op de 40e zet. Echter die 40e zet verloor een hele toren, zodat zwart meteen maar opgaf.Lees verder…

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.