Oosten-Toren 1 wint van het Kasteel (3C)

Ons kroonteam speelde vandaag zaterdag 11 februari 2012 zijn zesde KNSB wedstrijd van dit seizoen. Dit keer betrof het voor ons een thuiswedstrijd tegen Het Kasteel uit Wijchen. Omdat onze vaste scheidsrechter Dolf een uurtje later zou komen nam Hank de honneurs voor het eerste uur even waar en gaf Hank na een kort welkoms woord het teken om de klokken om even over enen in gang te zetten.

Vanaf de opening was er gelijk al vuurwerk op verschillende borden te zien. Bij zowel bij Don, Theo als Iwan gingen de stellingen open en kwamen er prachtige stellingen op het bord. Toch werd het eerste halve puntje door Richard in de wacht gesleept.Bij Richard stond halverwege een volkomen gelijk stelling op het bord met voor beide partijen weinig echte mogelijkheden, er werd remise overeengekomen. Vervolgens was het de beurt aan Don die, zoals al vermeld met vuurwerk en prachtig combinatie spel, zijn tegenstander helemaal onder de voet liep.

Een iets mindere voorzetting van de tegenstander in de opening zorgde voor de ene na de andere mooie zet van Don, en de stelling van diens tegenstander kon de druk niet langer aan en moest opgeven. Bij Iwan zag het er aanvankelijk kansrijk uit, Iwan bestookte met vier opgerukte pionnen de rochade van de tegenstander maar deze wist toch steeds de juiste voorzetting te kiezen waardoor Iwan er toch niet lekker door kwam. Heel langzaam kwam Iwan onder druk te staan en werd het initiatief steeds meer door de tegenstander overgenomen. Iwan moest opgeven. Aan bord één stonden bij Willem twee prachtige pionnen in het centrum, met voor beiden nog twee torens een loper en een dame en een aantal pionnen. De tegenstander probeerde de dames te ruilen, maar daar ging Willem niet op in.

De twee torens van Willem werden geruild voor de dame, waardoor Willem’s dame zeer actief kwam te staan. Een toren werd geruild voor een loper en werd er ook nog een pionnetje mee gesnoept. Het eindspel werd uiteindelijk keurig door Willem gewonnen. Bij Wim Leene stond toch wel een lastige stelling op het bord. De tegenstander had een sterk paard in het centrum en Wim stond toch wel onder druk ook al leek er niet zoveel aan de hand.

Beide kwamen in behoorlijke tijdnood en moest er snel worden gezet.

Lees verder…

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.