Paul Keres 3 breekt de ban! (3C)

Na een unieke serie van vijf 3.5-4.5 nederlagen heeft het derde team van Paul Keres eindelijk de eerste matchpunten gepakt tegen het Puttense DoDo. Soepel ging het nog niet, maar de extra oefening die diverse spelers bij TaTa Steel gedaan hebben wierp zijn vruchten af. Het hielp natuurlijk ook dat Kees een tegenstander trof die het Spaans zo mishandelde dat het zowat een Bask werd. Kees hoefde alleen de normale zetten in de juiste volgorde uit te voeren en stond na de opening zeven tempi en een pion voor. Daarna toonde zwart nog wel veerkracht en taaiheid, maar Kees gaf het niet meer weg.

Verder verliep de openingsfase van de wedstrijd rustig: Colijn ruilde iets teveel af en moest genoegen nemen met remise, terwijl Bas dat resultaat afgelopen woensdag al bereikt had in een vooruitgespeelde partij. Rond vier uur werden we echter opgeschrikt door het plotselinge vertrek van Paul, die zijn erkende kwaliteiten als hardloper gebruikte om zich uit de voeten te maken. Navraag leerde dat hij een ongedekt stuk op een gedekt veld had gezet. Een nare tegenvaller.

Ikzelf na de taak op mij om ons weer op voorsprong te zetten, daarbij geholpen door een tijdvoorsprong, goede voorbereiding en een tegenstander die een geheel eigen interpretatie van het Frans had. Zoals bekend staan in die opening Lc8 en Ta8 vaak lang geparkeerd op de damevleugel. "Daar is dus het parkeerterrein", dacht zwart, en parkeerde ook zijn paarden op a4 en b3 en zijn dame op a5. Dit liet hij volgen door korte rokade. Wie meetelt zal begrijpen dat de zwarte koning vrijwel onbewaakt op de koningsvleugel belandde en mijn vanzelfsprekende aanval sloeg dan ook direct door.Lees verder…

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.