Puntendeling hoogst haalbare voor Messemaker's Vlaggenschip (3C)

V.l.n.r.: 4 van de 8 teamleden Henk-Jan, Arjan, Jan en Wouter, maar wel goed voor 2½ punt.

Arjan had 2 pionnen meer voor een kwaliteit, de pionnen bleken sterker dan de kwaliteit en na de 40e zet was het over 0 – 1. Peter speelde, na overleg met mij, door na een remiseaanbod en wist in een gunstig eindspel zijn punt veilig te stellen 0 – 2. Ben zit in de KNSB competitie niet lekker in zijn ritme en moest ook nu in zijn jeugdige tegenstander zijn meerdere erkennen 1 – 2. Bij Henk-Jan leek het mis te gaan, maar onze topscorer (6 uit 6) wist in het verre eindspel met een kwaliteitsoffer de h-pion te laten promoveren 1 – 3. Erich probeert het wel, maar ook nu weer was remise het hoogst haalbare, zijn zesde op rij 1½ – 3½. Jan aan bord acht kwam lekker uit de opening, maar liet toen een steekje vallen, gelukkig zag zijn tegenstander de cruciale zet over het hoofd en was remise een feit 2 – 4. Ed had onvoldoende tegenspel voor het pionoffer in de opening en moest, na een hele lange zit, zich gewonnen geven 3 – 4. Wouter kwam nu goed uit de opening, komt niet zoveel voor, maar kon de goede voortzetting niet vinden en moest de pijp aan Maarten (in dit geval aan Joël) geven. En zo was de puntendeling een feit. Lees meer..

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.