Santpoort 1 – KC 3 / 2½- 5½ (3D)

Schaakgrootmeester Donner plachtte na dit soort nederlagen te zeggen: "snel naar huis en de dekens over je heen".

Maar dat zou niet de realiteit zijn om zo te denken. het zou suggereren dat we iets hadden laten liggen en ons enorm onrecht is aangedaan. maar niets van dat alles. Santpoort 1 is nog niet klaar voor de 2e klasse. Aan de overwinning van KC viel weinig af te dingen hoewel Xander meer verdiend had.

Toen ik samen met Wim na anderhalf uur spelen de situatie besprak, vermoedden wij heel wat donkere wolken. Misschien zijn wij beiden pessimisten in de dop maar ons hoge Yomanda gehalte werd volledig voorspeld. De eerste vier borden hadden we goed getaxeerd. Ilias vinden we een held die zich altijd als een Houdini wel ergens uit weet te redden. Maar Wim en ik geloofden niet wat hij gisteren deed, een stuk winnen waarmee wit een vreselijke aanval kreeg langs de open h-lijn. Jeugdige overmoed of volkomen schaakblindheid? Zijn nul was als eerste een feit (0-1)

Piet besteedde veel tijd maar het echte voordeel wilde maar niet komen en moest genoegen nemen met remise (0,5 – 1,5)

Wanneer je Aad de Bruijn en onze WL een partijtje tegen elkaar laat spelen dan weet je dat dat vuurwerk gaat geven. Aad heeft me wel eens verklapt dat hij niet aan vedredigen doet en al helemaal niet aan het uitmelken van kleine voordeeltjes. Die uitspraak herinnerde ik mij toen ik WL met drie pionnen achter (!) toch kansen zag creeren. Aad blijft op de witte Koning loeren ipv die van hemzelf in veiligheid te loodsen. Ik heb de partij nog niet gezien maar denk dat dit onderliggende principe (niet willen verdedigen) een stevige rol heeft gespeeld (1,5 – 1,5)

Wim kwam gemakkelijk uit de opening met zwart, had zelfs een klein plusje dat weer verdampte waarna uiteindelijk in een saaie stand tot remise werd besloten. (2 -2) Lees verder…

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.