Utrecht 2 – Meppel 1 3,5 – 4,5 (2A)

MSV op karakter en spirit langs Utrecht

Als een schaakteam een hecht geheel vormt, de juiste wedstrijdinstelling heeft en enkele jaren ervaring heeft opgebouwd in KNSB-wedstrijden, dan wordt het steeds moeilijker om zo’n team te verslaan. Je kunt het vergelijken met het verslaan van een grootmeester. Om een partij van een grootmeester te winnen is het eigenlijk altijd nodig om hem tweemaal te verslaan in één wedstrijd.

Zo speelde MSV in Utrecht, waar al weer de zesde competitieronde op het programma stond. Vooraf werd rekening gehouden met een gelijk spel omdat de rating van de Utrechtenaren er zeker in de breedte ook mocht zijn. Een appeltje-eitje-wedstrijd leek het zeker niet te worden.

MSV trad in Utrecht aan met Richard Berendsen op bord twee en die zette de toon: hij won snel en afgetekend door een foutje in de opening van zijn tegenstander. Utrecht won echter ook snel en duidelijk een partij en wel die aan bord vier, waar Bart Davids vanaf het begin onder druk gezet was en langzaam maar zeker gewoon van het bord werd geduwd, 1-1. Bart was echt zo ziek als een hond na afloop, maar daar mag de fraaie prestatie van zijn tegenstander niet door verbleken.Lees verder…

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.