Vuurvogel de grote winnaar in Schoolschaakkampioenschap Gouda 2012

Links kampioensteam De Vuurvogel bovenbouw en rechts kampioensteam De Vuurvogel onderbouw!

Maandag 13 februari vonden de laatste twee ronden plaats van het Schoolschaakkampioenschap van Gouda 2012. Het was weer een prachtig gezicht om in de denksportzaal van sporthal De Mammoet ca. 90 kinderen te zien schaken. De stukken vlogen er soms van af (ook letterlijk), maar alles verliep zonder problemen, mede dankzij de enthousiaste ondersteuning van een aantal ouders en Messemaker-leden.

Titelverdediger De Vuurvogel (de vroegere Leonardoschool) stond na de voorgaande 4 ronden in beide categorie├źn bovenaan, maar de concurrentie lag op de loer en hoopte op een misstap van de lijstaanvoerder. Echter, de Vuurvogeltjes gingen er eens goed voor zitten met als resultaat de maximale score van 8 punten voor Vuurvogel 2 in de categorie Onderbouw en een eveneens zeer goede score van 7 punten voor Vuurvogel 1 in de categorie Bovenbouw. Daarmee werd de concurrentie overtuigend op afstand gehouden en mochten de Vuurvogels de twee kampioensbekers in ontvangst nemen. In beide categorie├źn wisten de Messemaker-teams beslag te leggen op de tweede plaats, de derde plaats was in de Onderbouw voor De Bijenkorf en in de Bovenbouw voor de Johannes Calvijnschool.

Behalve de bekers waren er ook drie extra prijzen voor de goede oplossers van de schaakopgave. Daarnaast kreeg iedere deelnemer een herinneringsmedaille mee naar huis, zodat iedereen tevreden huiswaarts kon keren. Lees meer…..

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.