De achtervolgers blijven achtervolgen, dus het heeft nog geen gevolgen…

Hadden we kunnen winnen, hadden we kunnen verliezen, is 4-4 een terechte uitslag? Wat moet je als antwoord geven op deze drie vragen. Zeker, we hadden deze belangrijke wedstrijd kunnen winnen, want het scheelt misschien maar één zet die het verschil maakt tussen het verliezen van een partij of op zijn minst een remise of – nog beter – een overwinning. Maar het had ook zomaar kunnen zijn dat we een tik op de neus hadden gekregen. Een mooie aanloop naar deze wedstrijd waarin we bijna alles wonnen wat we moesten winnen, met maar één smetje: de vorige ronde lukte het niet om ook nog Voorschoten aan de zegekar te binden. Dat gelijkspel werd direct door de andere teams met vreugde ontvangen, want de achterstand bleef binnen de perken. Ook wij beseften maar al te goed dat nu de sterkere teams hun opwachting gingen maken. En als eerste team was daar Amersfoort, gebrand tot op het bot om dwars door Apeldoorn heen te rammen (© B. van den Berg), mede omdat wij kort daarvoor dwars door de Amersfoortse KNSB-bekeraspiraties waren geknald. Dus je kunt je indenken dat het tweede team van Accres daar de gevolgen van zou moeten gaan voelen. Lees verder…

1 Comment

 1. Avatar
  Utrecht Centrum februari 15, 2012

  Beste Henk,

  Wat betreft dat koffie aanbieden-incidentje;

  Kabanoff moet zoiets gewoon in z’n eigen tijd doen, ik zat zelf al enige minuten hard na te denken, had ruim een half uur minder voor het eindspel en dan zoiets. Hoe verzint iemand zoiets??

  Ik snap allemaal wel dat er hopelijk geen kwaad achter zit maar storend is het wel.

  Ik heb dit nu al in 3 partijen meegemaakt, de volgende keer zeg ik voro aanvang van een partij dat ik niets wil of hoef. Ik heb er gewoon last van.

  Met stevige groet,

  Lukas

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.