Ontmoeting met Garry Kasparov

”Al met al ben ik erg blij en dankbaar dat Garry Kimovich zo vriendelijk was…”

Anish over zijn ontmoeting met Garry Kasparov

”Onlangs had ik de geweldige gelegenheid om de legendarische wereldkampioen Garry Kasparov te ontmoeten. Er was een korte ontmoeting in Duitsland geregeld (Garry Kimovich was op weg naar het Europese Parlement in Straatsburg) en ik had een gouden kans om te horen wat een van de sterkste schakers ooit te zeggen had over mijn schaken.

Ik voelde me nogal gevleid dat Garry Kimovich aandachtig de meeste van mijn partijen had doorgespeeld en dat hij zijn indrukken gaf van de interessantste partijen. Zo kwamen enkele door mij niet opgemerkte ressources aan het licht: bovendien wees hij op mijn sterke en zwakke punten, iets wat zeker van nut zal zijn in mijn toekomstige schaakcarrière.

Het was ook een geweldig gevoel om een aantal fascinerende stellingen samen met Garry Kimovich te analyseren, en ik was verbaasd om te zien hoe snel hij met ideeën komt, ook nu hij zelf gestopt is met wedstrijdschaak en al heel wat jaren niet meer gespeeld heeft.

De inzichten van Garry Kimovich in schaken in het algemeen, en in zaken die er op de een of andere manier mee te maken hebben, en zelfs onze informele gesprekken tijdens het avondeten, zullen me zeker zeer helpen.

Al met al ben ik erg blij en dankbaar dat Garry Kimovich zo vriendelijk was een plekje in te ruimen in zijn hectische agenda voor een korte ontmoeting.

Last but not least, wil ik mijn supporters bedanken, Managementboek and Simonis & Buunk, en ook onze vriend Dirk Jan ten Geuzendam, die ons hielp om deze ontmoeting tot stand te brengen, en ik hoop op meer van zulke mogelijkheden in de naaste toekomst!”

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.