Bundesliga: Robert Ris

Er viel dit weekeinde weer heel wat te genieten in het 5e Bundesligaweekeinde. Natuurlijk heel wat Nederlanders, maar verrassend genoeg was Robert Ris de enige die een partij won. Dat was op zaterdag in Wattenscheid, waar ikzelf als toeschouwer acte de presence gaf. Een rechttoe-rechtaanpartij tegen IM Zelbel.

Ikzelf was in Wattenscheid aanwezig, waar de ambiance het minste van de Bundesliga is, zo werd mij door de organisatoren zelf gemeld.

Maar wel alles LIVE te bewonderen, op de portal van Georgios Souleidis.

Zondag was het knallen voor Robert. In zijn partij tegen Handke gebeurde van alles en nog wat. Remises hoeven niet saai te zijn. Op de foto heeft de witspeler er zojuist met Ta1-c1 een stuk (op g5) tegenaangegooid . De spelers zelf wisten in het spannende vervolg zelf ook niet meer hoe het stond en dus werd het remise!

Robert speelt net als onze bondscoach Vladimir Chuchelov en Apeldoorncoryfeeën Siebrecht en Zaragatski voor Katernberg, de verrassing van dit BL-seizoen. Zaterdag verpletterden ze Hansa Dortmund met 6,5-1,5 en ook het duel der middenmoters tegen thuisploeg Wattenscheid werd weer gewonnen, dit maal met 4,5-3,5. Bij de stand 3-3 kwam de beslissing op naam van Sarah Hoolt, die vrijwel de hele middag tegen een verloren stelling had aangekeken tegen Jens Hirneise. Die was echter niet op de hoogte van een elementaire remisestelling

Kopman Andrey Volokitin maakte het vervolgens in stijl uit tegen Nikita Vitiugov. Ja, het zijn niet de minste die je in zo’n zaal tegenkomt. Elders in Duitsland zelfs Anatoli Karpov – overigens slechts remise in een ongelijkelopereindspel. Met pluspion, dat dan weer wel.

Alle foto’s zijn genomen door René Olthof

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.