Gennady Gelman wint open NSVG kampioenschappen

Zoals verwacht heeft Gennady Gelman het zevende ONK van de NSVG gewonnen. Op het erepodium kreeg hij gezelschap van Lucas de Jong, die de winst in de B-groep in de laatste ronde binnen haalde.

Gelman en de Jong

Lucas eindigde gelijk met Peter Smit, maar had meer weerstandspunten. Voor Gennady Gelman eindigde een mooi toernooi in mineur. Hij verloor in zestien zetten van Rick van Loy, die na een slechte start met deze fraaie zege toch nog zijn visitekaartje af wist te geven. Ricks overrompeling van de Azerbeidzjaanse toernooiwinnaar is zeker een kandidaat voor de titel van de spectaculairste partij van het toernooi.

Dankzij de winst op Gennady werd Rick nog tweede. Een plek die hij deelt met Dennis Flohr, die in de laatste ronde won van Marc van Gysel. Sergio Harnandan, Kari Holmela, Ron Flohr en Guus Vermeulen hadden een kans om net als Rick en Dennis op vier punten te komen, maar door onderlinge remises slaagden zij daar niet in. Voor Sergio was er nog wel een andere prijs: met 3,5 uit zes was hij dit jaar wederom de beste NSVG�er. Pieter Couwenberg eindigde een half punt lager als tweede.

In de B-groep was het dit jaar tot het eind toe spannend. Richard Gooijers had zichzelf in de voorlaatste ronde naar de koppositie geknokt door te winnen van Lucas de Jong. Met een remise was hij in ieder geval gedeeld winnaar, maar Richard speelde vol op de aanval tegen Peter Smit. Die wist met goed verdedigingswerk de aanvalslust van Richard te temmen en maakte aan het eind van zijn partij gebruik van zijn materiële voorsprong om de wedstrijd te winnen.

Peter wipte daarmee over Richard heen in de stand. Met zijn score van vijf uit zes moest hij alleen de winnaar van de partij tussen Lucas de Jong en Stan Goetstouwers naast zich dulden. Dat werd Lucas. Hij bouwde al gauw een voorsprong van twee stukken op en zag die nooit meer in gevaar komen. Nadat de computers hun rekenwerk hadden gedaan, bleek Lucas meer weerstandspunten te hebben verzameld, dus mocht de jongste deelnemer de beker van de B-groep in ontvangst nemen.

Eindstand groep A:

No. Name Scor

1 Gelman, Gennadiy 4.5

2 Van Loy, Rick 4.0

Flohr, Dennis 4.0

4 Flohr, Ron 3.5

Holmela, Kari 3.5

Vermeulen, Guus 3.5

Harnandan, Sergio 3.5

Van Lanen, Alex 3.5

9 Callant, Geert 3.0

Jennen, Herman 3.0

Couwenberg, Pieter 3.0

Van Gysel, Marc 3.0

13 Boer, Jan 2.5

Schutte, Mark 2.5

Tesselaar, Cor 2.5

16 Wikman, Bengt 2.0

Gundogmus, Alaettin 2.0

18 Zeist, van Matthijs 1.0

Eindstand groep B

1 De Jong, Lucas 5.0

Smit, Peter 5.0

3 Gooijers, Richard 4.5

Spriensma, Martinus 4.5

5 Goetstouwers, Stan 4.0

De Lange, Marieke 4.0

7 Raestrup, Norbert 3.5

8 Geerinck, Alex 3.0

Snoek, Ron 3.0

Groot, Bertus 3.0

Hitzerd, Gerrit 3.0

Stolp, Cor 3.0

13 Den Otter, Gerard 2.5

Van Empelen, Thom 2.5

Zeeman, Jan 2.5

16 Tiersma, Jan Bouke 2.0

Portier, Frits 2.0

Samuels de Wilde, Bernard 2.0

Schuijt, Ruud 2.0

20 Ploeger, Jeroen 1.5

Langeveld, Dennes 1.5

Lees eerder gemaakte verslagen na op de website van de NSVG. Klik hier…

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.