Trotse schaaktrainer

Vorig jaar ben ik in Eindhoven begonnen met een cursus schaaktrainer. Al gauw kwam ik er achter dat ik lesgeven ontzettend leuk vind.

Toen ik de kans kreeg om in Eindhoven op een basisschool schaakles te geven heb ik dat gelijk gedaan.

Ik vond het zo leuk dat ik graag wilde dat er ook zo’n project in Den Bosch en Rosmalen kwam, de KNSB wilde dit toevallig ook al, zodoende dat het project tot stand is gekomen.

In Den Bosch en Rosmalen wordt het project gezamenlijk gefinancieerd door de KNSB, door de gemeente Den Bosch met het initiatief S-port en door twee sponors namelijk VOS Schoonmaak en Dojop!

We zijn erg blij met deze financieerders.

Ik heb de werving van de scholen gedaan en ongeveer 50 scholen gebeld en gemaild. Momenteel hebben we 9 groepen, maar ik verwacht en hoop dat we volgend schooljaar verder kunnen gaan met dit project.

En vandaag ben ik trots want in het brabants dagblad staat een groot artikel over dit project.

Ik ben hiermee blij omdat ik het van belang vind dat schaken door een veel grotere groep mensen en zeker kinderen interessant gevonden wordt. En ik vind het belangrijk dat hier in de media en waar het maar kan aandacht aan gegeven wordt.

Mijn hoop, en ik weet dat meerdere mensen dit hopen, is dat in het hele land dit soort projecten van de grond komen. Zo zou namelijk iedere basisschoolleerling in contact kunnen komen met schaken. En dit is ontzettend goed voor de ontwikkeling van een kind.

Mochten er scholen zijn die geïnteresseerd zijn in het project dan kunnen ze contact met mij opnemen via

Hartelijke groeten

Elke van Roon

2 Reacties

 1. Avatar
  pascallosekoot 29 februari 2012

  Heel goed werk, leuk om over te lezen. Ik hoop ook op meer projecten in meer plaatsen. Immers, op de basisschool moet het schaakenthousiasme beginnen!

 2. Avatar
  gerardb 02 maart 2012

  Hai Prima dat er zo’n project van de grond komt ! In Delft geven wij les aan leerlingen van basisscholen in het kader van de Buitenschoolse opvang. Er is een overeenkomst gesloten tussen de schaakclub ( DSC ) de gemeente Delft, de organisatie voor Buitenschoolse opvang, Octopus en de vaste sponsor van DSC OGD, een bedrijf dat werkt in de IT-branche. De overeenkomst voorziet in het geven van schaaklessen aan wisselende groepen kinderen gedurende een periode van 3 jaar. Momenteel loopt het eerste jaar. Misschien een idee voor andere verenigingen om zich ook op de BSO-sector te richten.

  Gerard Bilars

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.