Run op startbewijs Leiden Chess Tournament

De zesde editie van het Leiden Chess Tournament (LCT) lijkt evenals in voorgaande jaren weer snel te zijn volgeboekt. Slechts een week nadat de inschrijving werd geopend hebben al bijna zeventig van de maximale 150 deelnemers een startbewijs vergaard. Met de komst van de Duitse kampioen en topgrootmeester Igor Khenkin, voormalig winnaar (2010) grootmeester Predrag Nikolic (Bos. & Herz.), grootmeester David Howell (Engeland) en de Russische grootmeesters Evgeny Vorobiov en Viacheslav Zakhartsov is er in Leiden opnieuw een topbezetting aanwezig. In tegenstelling tot voorgaande edities zullen dit keer acht topborden live via internet te volgen zijn. Dit zorgt wereldwijd jaarlijks op de toernooisite voor honderdduizenden kijkers. Een tiental meesters uit binnen- en buitenland is eveneens aanwezig waaronder de Australiër Alex Wohl, de Poolse meester Michal Luch en de Leidse meester Fred Slingerland. Daarnaast heeft een groot aantal grootmeesters en meesters bij de organisatie om startcondities verzocht. Hiervoor is echter aanvullende sponsoring nodig (onder meer huisvesting), dus zitten zij nog in de wachtkamer. Opvallend is dat een achttal spelers van de Duitse Schachclub Grünbach zich heeft ingeschreven.

Het internationale topschaakevenement in het Leidse denksportcentrum vindt plaats van vrijdag 6 juli tot en met zondag 15 juli 2012. Dezelfde drie hoofdsponsors als vorig jaar met Adhoc & Solide Administratie & Advies, Topsport Leiden en de Stichting Denksport Leiden maken het opnieuw mogelijk dat dit topsportevenement in Leiden kan worden gehouden.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.