SGS Grandprix 5 Vegtlust

Alweer de vijfde Grandprix en het wordt populair. Vrijdagavond enigszins paniek via de MSN, de website moet worden aangepast het toernooi zit VOL!!! 96 aanmeldingen.

We komen dan ook aan in een volle zaal en Vegtlust doet het altijd goed, in de wachtruimte is er voldoende te doen. Zo staan er diverse borden om Raindropchess te spelen, een fraaie collectie schaakborden met stukken en "de grote beer" die op 2 borden tegelijk speelde tegen iedereen die maar wilde. Van de grote beer werd al snel een mak lammetje gemaakt toen Gabriel hem alle hoeken van het veld liet zien. 1. d4, d5 2. c4, dxc4 4. e3, b5 5. a4, c6 6. xb5, cxb5 7. Df3 Kat in het bakkie of was het nou een beer of een lammetje? in ieder geval vind de jeugd het geweldig. ze konden na een partij tegen de beer een ei kiezen of een sleutelhanger.

En dan het toernooi, de indeling verliep soepel en de spanning werd al snel van jeugd afgehaald, iedereen wist al snel in welke poule ze zouden moeten schaken.

Voor de Barnevelders werd het een pittige dag, maar de Barneveldse jeugd kan dan ook wel een goede uitdaging gebruiken. Jasper mocht het in groep 1 doen en deed het fantastisch. In een poule met Daniel Dijkstra, Kokje, Robin Reichardt, en andere cracks pakte hij keurig 4 punten uit 7 verschrikkelijk moeilijke wedstrijden. Net geen beker maar dat maakt het resultaat niet minder speciaal.Lees verder…

1 Comment

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.