Mees van Osch meesterlijk in 19e Zwols Weekendtoernooi

Het 19e Zwols Weekendtoernooi is gewonnen door Mees van Osch met een score van 5½ uit 6. De 19-jarige speler van De Toren Arnhem begon de vrijdagavond rustig met een remise. Hierna won hij alle vijf resterende partijen. Op de zondag was het een spektakel. Eerst werd Internationaal Meester Mighchiel de Jong, de nummer 1 van de plaatsingslijst, verslagen. In de slotronde wist Van Osch de defensie van IM Tea Lanchava, de nummer 2, te ontmantelen in een rechtstreeks duel om de hoofdprijs. De Georgische deelde de tweede plaats met Koen Lambrechts. De beste jeugdspeler was Jermo Kooijmans.

De B-groep werd een prooi voor Remy Sennema. De speler van SG Amersfoort stond twee remises af. De tweede en derde plek werden gedeeld door een kwartet dat ex aequo eindigde: Gabri van de Schootbrugge, Hans Eshuis, Sybrand Houtsma en Stan Lambrechts. De jeugdprijs werd hier gedeeld door Sjoerd Rookus, Bent Schleipfenbauer en Thomas Slijper.

Voor de tweede maal in successie werd het evenement gehouden in het Denksportcentrum dat ook 1 van de sponsoren was. Het toernooi dat van 2 tot en met 4 maart is gespeeld werd mede mogelijk gemaakt door: Webbink Interim Management & Advies, IJsselvliet Organisatieadvies, Wubs Meubelontwerp en Café Grizzly’s. In totaal wisten ruim 80 deelnemers hun weg naar de Venestraat te vinden. Site ZSG: www.zwols-sg.nl

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.