Admiraal de Ruyterschool RSB Basisschoolkampioen 2012

Met de woorden ‘De goden zijn het toernooi zeer gunstig gezind’ sloten wij vorig jaar het verslag af van het Erasmiaans Schaakfestijn. En daar was niets van gejokt. Ook dit jaar mogen we het festijn weer zeer geslaagd noemen. Caïssa, de godin van het schaak, had weer haar zegen gegeven.

De dag begon al helemaal goed. Iedereen was op tijd, kinderen vermaakten zich op de speelplaats, de inschrijving verliep soepel. Als eerste nam de rector van het Erasmiaans gymnasium het woord en gaf de kinderen al direct het gevoel dat ze welkom waren. We hadden een heuse koning en zijn dame op bezoek die het toernooi openden. Die dame is in het dagelijks leven wethouder van Rotterdam, een soort minister van de stad, en zij was heel erg onder de indruk van het toernooi. Fijn dat ze er was.

Onder de indruk was de organisatie ook van de wedstrijdleiding en de tafelleiders. Martin in de groep van de kampioenen, Evert bij de beginners en Douwe met Jaenet bij de allerjongsten hebben hun toernooien uitstekend geleid. We kunnen niet anders zeggen. Alles verliep volgens schema. Eigenlijk hadden we ‘s ochtends nog te weinig tafelleiders, maar veel ouders zonder veel schaakervaring hadden de moed om in te springen, het T-shirt aan te trekken en deden gewoon heel erg goed hun taak aan de tafels. Onze complimenten. Ook waren er ouders en begeleiders die met plezier allerlei klusjes voor de organisatie deden deze dag. Vooral in de kantine. Broodjes maken voor de vrijwilligers, drankjes klaarzetten, voor de koffie zorgen en ga zo maar door. Dat mensen elkaar zo helpen, zorgt natuurlijk wel voor een goede sfeer. En ook nog na afloop met het opruimen van de spullen. Vele handen maken licht werk en iedereen kon op tijd naar huis.

En dan het toernooi zelf. Geweldig hoeveel kinderen op het schaakfestijn zijn afgekomen. We mochten meer dan 60 teams ontvangen en dat is wel heel, heel veel. Een goed teken. Schaken is gewoon leuk en spannend en als je dat dan nog met een schoolteam kan doen is het extra leuk. Op veel van de scholen die op het toernooi waren wordt schaakles gegeven en spelen de kinderen tegen elkaar, maar zo’n dag naar een toernooi gaan, dat is natuurlijk waar we voor oefenen het hele jaar. Een soort schoolreisje. We hadden ook een spannend toernooi en in alle groepen is er hard gestreden. We zijn ook blij met de winnaars van de drie groepen. De Admiraal de Ruyterschool is een waardig kampioen van de Rotterdamse Schaakbond en mag met de Stelberg naar het Nederlands kampioenschap. We gaan natuurlijk allemaal duimen en hopen dat ze het daar erg goed doen. Lees meer….

Voor veel mooie foto´s en video´s Klik hier.

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.