En Passant ruim langs Unitas (1A)

Zaterdag won En Passant 1 thuis van Unitas uit Groningen.

In de voorbije seizoenen mochten we nogal eens naar Groningen tuffen. Dit seizoen gelukkig tweemaal thuis geloot.

Helaas geen vis voor de wedstrijd, Dick de Kaaieman moest verstek laten gaan en werd vervangen door Sjoerd Drent.

Na drie uur schaken bracht Tanguy Ringoir het eerste punt binnen. In een saaie Slavische ruilvariant won hij via een combinatie twee pionnen waardoor de stelling gelijk uit was. Bosker speelde nog lang door. Richard Vedder maakte 2-0, kwam al snel goed te staan tegen Jan Balje maar het lukte niet om sneller dat Tanguy klaar te zijn.

Hans Böhm maakte 3-0 in een schuifpartij met Jouke Algra die het Siciliaans probeerde. Böhm kon doorlopen met een centrumpion en won een stuk. De 4-0 kwam van Jan Smeets die het jonge supertalent Jorden van Foreest de baas was. Het werd 5-0 dankzij topscorer Tea Lanchava, die nu al 7 uit 7 heeft. Ze won een kwaliteit en kon met een randpion naar de overkant rennen. Toen haar toren pionnen ging vreten gaf haar tegenstander op.

Manuel Bosboom kwam met zwart tegen Adrian Clemens wel tot vijf op een rij, maar kon niet winnen en kwam remise overeen. Friso Nijboer en Grischa Kodentsov hielden lange tijd gelijke tred, maar in wederzijdse tijdnood wist Nijboer met een centrumpion vakkundig de overkant te halen.

Invaller Sjoerd Drent ploegde zich vanuit de opening naar een klein voordeeltje met een kwaliteit meer. Zijn tegenstander raakte in tijdnood, helaas ging Sjoerd meevluggeren en gaf een stuk weg. Met toren tegen paard en loper leek hij nog remisekansen te hebben, maar ook die gingen verloren. Bruno Carlier en Nick Bijlsma hadden een speeltempo van een schildpad, maar Bruno stond na de opening wel een pion voor. Na een lang middenspel hield Carlier hoop om de pion te verzilveren, maar richting het vallen van de vlag gaf hij deze pardoes weg, remise.

Tenslotte bleef Zhaoqin Peng over, aan bord 2 tegen Jasper Geurink. Peng had een klein voordeeltje en ze toonde zich onverzettelijk. Na bijna zes uur spel haalde ze knap de buit binnen. Lees verder…

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.