Twee teams blijven op titelkoers

De externe ronde van zaterdag 10 maart heeft de Stukkenjagers-teams drie zeges en twee nederlagen gebracht. In de Meesterklasse had Stukkenjagers 1 had tegen het verzwakt opgekomen BSG voor het eerst een ratingoverwicht, van 70 punten zelfs. Toch bleek de hekkensluiter in Bussum net te sterk: 4,5-5,5. Hele punten waren er voor invaller Maurice Peek (bord 1), Mark Haast (9) en Mark Clijsen (10), terwijl Cor van Dongen (5), Mart Nabuurs (6) en Tijmen Kampman (8) remise speelden. Nederlagen waren er voor Herman Grooten (2), Frans Konings (3), Bianca Muhren (4) en Anne Haast (7).

Beter nieuws van Stukkenjagers 2, al kwam dat niet door eigen presteren. Daarvoor was de zege tegen hekkensluiter DSC 4 te mager: 4,5-3,5. Hert goede nieuws kwam echter uit Sluiskil, waar rivaal HWP 3 onderuit ging tegen de buren van De Drie Torens. Daardoor is SJ 2 weer alleen koploper in 3F, met twee matchpunten voorsprong. In Delft deden topscorers Peter Huibers en Martijn Blom aan de borden 1 en 2 hun status eer aan, en Jiri Obels tikte aan 4 het beslissende punt binnen. Verlies was er voor Fré Hoogendoorn (5) en Reinier Jaquet (8). Erik Dignum (6) remiseerde snel, Karel Storm (3) moest hard werken voor zijn halfje. De remise van César Becx (7) riep gemengde gevoelens op: hij had in de opening nóg meer materiaal moeten winnen, maar mocht in de slotfase blij zijn dat zijn tegenstander, oudlid Pieter Goossens, genoegen nam met een ‘reddend’ eeuwig schaak. Lees verder…

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.