Voerendaal op weg naar Kampioenschap

De zevende ronde van de KNSB-competitie zal een voorbode worden op het kampioenschap in de Meesterklasse. In Klimmen zal koploper SV Voerendaal het opnemen tegen de nummer twee in de lijst, SC Utrecht.

In het voortraject naar deze wedstrijd kennen beide teams de nodige problemen met de personele bezetting. Bij Utrecht ontbreken Thomas Willemze, David Smerdon en de nieuwe aanwinst Lars Stark. Bij Voerendaal zijn Felix Levin, Thomas Trella en Christian Braun verhinderd. Aangezien ruime tijd bekend is dat de Voerendaalse invallers Benjamin Tereick, Richard Polaczek en Tom Bus ook verhinderd zijn, lijkt de belangrijkste match van het jaar bedorven te worden door gebrek aan mankracht. Een mogelijke doorstroom van spelers van Voerendaal-2 is geen optie omdat Voerendaal-2 zijn spelers dubbel en dwars nodig heeft in haar strijd tegen degradatie.

Met de aanmelding van Konstantin Landa en invaller Philippe Schapotschnikov weet Voerendaal het nonet compleet te maken. Tot slot kent teamcaptain Tom Bus het belang van deze wedstrijd en besluit zijn andere afspraak (Open Dag Trevianum) te halveren. Hiermee zijn beide teams compleet en kan de strijd om het Kampioenschap van start gaan

De Valse Start

In de eerste uren ziet het voor Voerendaal niet erg gunstig uit. Op bord 7 kan Jelmer Jens de bevrijdende opmars 9…d5 spelen. Christof Sielecki probeert het nog even maar al snel wordt de vrede getekend. (0,5 -0,5 ). In de partij tussen Menno Okkes en Mihail Saltaev wordt het evenwicht niet verbroken. Zetherhaling is het vervolg (1-1).

Op de laatste twee borden missen de Voerendaal-spelers uitstekende kansen.Lees verder…

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.