Dubbelschaak in topvorm!

Dubbelschaak in topvorm!

Ja, het mag gezegd worden… Zoals ik op de hoofdpagina van deze externe Dubbelschaak site al aangaf zijn we de laatste 2 ronde ongeslagen. Niet alleen in matchpunten, maar zelfs op bordpunten! En dat is toch wel bijzonder over 16 partijen. Ook tijdens de wedstrijd tegen hekkesluiter Veldhoven II kwamen we op geen moment in de problemen. De 5,5 – 2,5 overwinning is nog aan de zuinige kant, want remisemakers Martien, Sjors en vooral Rob hadden dikke plusremises waarin eigenlijk meer uit gehaald had moeten worden.

De held van het seizoen is toch wel onze Michel. Onze topscoorder gaf tijdens de vorige externe ronde aan verhinderd te zijn, omdat hij 2 skivakanties achter elkaar had en die 2de zou tijdens dit weekend zijn. Onze externe coordinator Diederik zat met zijn handen in zijn grijze haren, want waar o waar moest hij toch al die invallers vandaan halen? We dreigden over 3 teams met 2 man te kort aan de start te verschijnen. Gelukkig wist hij na langdurige mail en bel contacten alsnog Geert over te halen toch zijn agenda om te gooien in het belang van ons schaakcluppie. Maar het 1ste was met 2 afmeldingen nog steeds niet compleet. Teamgenoten wisten jeugdtalent Sjors op de speeldinsdag voorafgaand aan deze ronde toch om te praten dat hij heel goed mee zou kunnen spelen in het 1ste. Een unieke mogelijkheid om ervaring op te doen en je in de kijker te spelen. Ze hebben blijkbaar goed werk afgeleverd, want Sjors was om en speelde mee in het 1ste… en hoe!!!

Maar Died deed het nog beter. Hij had wat mensen ingeschakeld die Michel tijdens zijn 1ste vakantie een "ongelukje" deden bezorgen. En aldus verscheen Michel gewoon aan de start, zij het wel met 1 pols in het gips. Veel last leek hij er niet van te hebben, want zijn tegenstander werd genadeloos op de strafbank gepijnigd!

Voor het volledige verslag klik hier.

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.