Pathena Jeugdschaak Invitatietoernooi

PERSBERICHT

In Rotterdam is een nieuw initiatief ontstaan. Op 21 april 2012 start daar het Pathena Jeugdschaak Invitatietoernooi. Een toernooi voor 12 jeugdtalenten uit de Rotterdamse regio.

Binnen de R.S.B. is op dit moment een talentvolle groep jeugdschakers ontstaan die in de C, D en E categorie ook op landelijk niveau goed meedoen. Al enkele jaren leidt dit tot aardige successen, waarbij ook op landelijk niveau mooie prijzen worden behaald. Om deze jeugdtalenten verder te laten ontwikkelen is een toernooicyclus bedacht, waarbij deze talenten lange partijen tegen elkaar kunnen schaken en zich zo ook kunnen ontwikkelen.

De talenten spelen wel vaak tegen elkaar, maar dit zijn over het algemeen rapid partijen van 15 of 20 minuten. Door deze opzet zullen ze minder vaak tegen elkaar (of andere leeftijdsgenoten) uitkomen in korte partijen, maar leren ze op deze manier in lange partijen te schaken en zo maken ze elkaar beter. Jeugdschakers uit o.a. Rotterdam, Capelle, Spijkenisse, Krimpen, Barendrecht en Sliedrecht komen in dit invitatietoernooi uit.

Op 8 zaterdagmiddagen in 2012 wordt dit toernooi gehouden, waarbij elke zaterdag 2 partijen worden geschaakt. In december weten we tenslotte wie dit eerste Pathena toernooi heeft gewonnen. De organisatie gaat er vanuit dat dit toernooi de komende jaren steeds gehouden gaat worden.

Zowel binnen de regio Rijnmond als daarbuiten is zeer positief gereageerd op dit nieuwe initiatief. Zo is er niet alleen aandacht voor de breedteschaak, zoals we ook pas geleden zagen op het Erasmiaans schoolschaaktoernooi, maar krijgen ook de regionale talenten mogelijkheden om zich te ontwikkelen.

Via de website van Pathena kunt u de deelnemers zien, evenals veel andere informatie. Daarnaast zullen er ook regelmatig partijen, toernooiresultaten van deelnemers en andere schaakinformatie-updates worden geplaatst. Ook via twitter is Pathena te volgen: twitter.com/#!/PathenaSchaak.

De organisatie is er van overtuigd met dit toernooi niet alleen een mooi evenement te hebben neergezet, maar dat de jeugdtalenten uit Rotterdam en omgeving zich op deze manier nog sneller en beter kunnen ontwikkelen.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.