Een vrij krankzinnige dag

Gert Ligterink, 9 maart 2012

Een vrij krankzinnige dag

Vrijdag 27 januari 2012 was voor de meeste Nederlanders een vrij gewone dag. Willem Holleeder werd vrijgelaten, het kabinet stemde in met het boerkaverbod en PSV won met 3-1 van Vitesse. Alleen het weerbericht zorgde voor echte opwinding. Het KNMI voorspelde een lange vorstperiode.

Maar voor de bezoekers en online-volgers van het Tata Steel toernooi was vrijdag 27 januari bepaald geen gewone dag. Zij zagen een ronde, zoals die hooguit eens per vijf jaar voorkomt. Een ronde met felle strijd aan alle borden, met spectaculaire offers, onverwachte uitslagen en diep teleurgestelde verliezers.

De dag begon met de entree in de perskamer van Vladimir Kramnik, die naar Wijk aan Zee was gekomen om met Aronian de details te bespreken van de tweekamp die ze in april in Zürich zullen spelen. Wie denkt dat de ex-wereldkampioen een schaker als alle anderen is, had er bij moeten zijn. De aanwezigen staakten prompt hun alledaagse bezigheden en stortten zich op Kramnik. `Waarom doet u niet mee? Volgt u het toernooi op de voet? Wat vindt u van Aronian?’

Lees meer..

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.