ONZE KEURIG NOTERENDE BAS

Na een dag plezierig schaken zaten wij, het droomteam, weer eens na te tafelen bij de Chinees, ditmaal zelfs met drie Celebrities. Terdege besef ik dat een term als plezierig subjectief is; geef hier dus uw eigen invulling aan. Zelf gebruik ik deze sfeeraanduiding enkel en alleen ter vergelijking. Plezierig was de sfeer tijdens de wedstrijd relatief tot ons tafelgezelschap bij de Chinees. Zo zou ik ook de professionaliteit van een nader te introduceren ‘wijze uit het oosten’ kunnen bewonderen – relatief tot het niveau van ons tafelgezelschap.

Dan laat ik nu graag de hel losbarsten – dus terug naar de wedstrijd. We begonnen nietsvermoedend aan een dagje lekker schaken. Ook aan zelfvertrouwen ontbrak het niet – Harmen was aan bord 1 gezet. Kort na de opening was zelfs het eerste halfje al binnen aan bord 9. Nick had met zwart netjes de stelling gelijk gehouden, maar had ook nog geen gevaarlijke kansen gecreëerd. Als een ware grootmeester vermoeide hij zich niet langer dan nodig en nam het goedgetimede remiseaanbod van zijn tegenstander aan. Ja, het enige wat Nick nog onderscheidt van een grootmeester, is een titel – en ook die komt wel een keer.

Op bord 1 kon Harmen zijn mooie prestaties van dit seizoen geen vervolg geven. Zijn tegenstander Reinderman behandelde de opening misschien niet als een grootmeester, maar hij heeft die titel niet voor niets en bewees dat in het middenspel door een miniem plusje vast te houden. In de tactische verwikkelingen trok Harmen aan het kortste eind door de vervelende tussenzet Df2. Deze damezet viel een pion op f7 aan, als het ware de schouderkom van Harmen’s stelling.

Aan bord 2 kregen we meer voor elkaar. Migchiel wist druk te zetten en nadat zijn tegenstander onvoldoende tegenactiviteit ontplooide, kon hij afwikkelen naar een gewonnen eindspelLees verder…

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.