LBV Chess Tournament

Schaakvereniging De Pion uit Roosendaal heeft de afgelopen drie jaar het Persoonlijk Kampioenschap van de NBSB georganiseerd. Dit jaar wordt dit PK van de NBSB geïntegreerd in het LBV Chess Tournament. Het LBV Chess Tournament is een open Zwitsers toernooi in drie groepen met zes ronden op vier dagen. Het start op donderdag 16 augustus 2012 en duurt tot en met zondag 19 augustus 2012. Voor het open toernooi is er een prijzenpot van 6500 euro; de NBSB-speler die het hoogst eindigt in de A-Groep wint 750 euro en voor de beste vrouw van de NBSB ligt er 250 euro gereed als er minstens vier vrouwelijke NBSB-leden meedoen in de A-Groep.

Elke ronde is er een geldprijs van honderd euro voor de spectaculairste partij. Gedurende het hele toernooi zullen IM Yochanan Afek en IM Stefan Kuipers commentaar geven. Het commentaar en de live partijen zal te volgen zijn via Playchess en www.livechess.nl.

Gezien de mogelijke financiële risico’s voor de leden van De Pion is de organisatie van het toernooi overgedragen aan de Stichting Schaak Promotie. In het bestuur van deze stichting zitten dezelfde mensen als in de organisatie van de toernooien die de afgelopen jaren door De Pion zijn georganiseerd. Ook de Nationale Pupillendag zal dit jaar georganiseerd worden door dezelfde stichting.

Het LBV Chess Tournament wordt mogelijk gemaakt door de financiële steun van de Landelijke Belangen Vereniging, een onafhankelijke vakbond die niet aangesloten is bij een overkoepeling van vakbonden. De LBV heeft haar hoofdvestiging in Rotterdam. Meer over de LBV is te vinden op www.lbv.nl. De LBV zorgt voor de geldprijzen.

Dankzij een aantal bedrijven kunnen flink wat deelnemers ondergebracht worden in het Bastion Hotel op tien minuten lopen van de speelzaal. We willen graag veel deelnemers, niet alleen in de hoogste groep maar ook in de andere groepen.

Er wordt gespeeld in het splinternieuwe Jan Tinbergen College. Dit gebouw is pas open sinds januari van dit jaar. De Pion zorgt voor de organisatie en de NBSB zorgt voor de geldprijzen van het NBSB kampioenschap.

Momenteel staan er al vijf grootmeesters en tien ander titelhouders op de deelnemerslijst. De organisatie gaat nog op zoek naar een aantal buitenlandse spelers. Er zijn uitstekende condities voor titelhouders. Neem contact op met als je denkt in aanmerking te komen voor condities. Alle informatie en een inschrijfformulier is te vinden op www.schaakpromotie.nl.

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.