Le roi est mort, vive le roi

Nadat Martin van Essen vorig jaar in Nunspeet glorieerde, was het nu de beurt aan Yochanan Afek. Met 41 uit maximaal 60 punten werd hij glorieus winnaar van de 15e ARVES-oploswedstrijd. Yochanan liet daarbij 12 concurrenten de hielen zien. Het zilver was voor de Fransman Michel Caillaud en brons ging naar Dolf Wissmann, die net als Peter van der Heuvel 32 punten bijeensprokkelde, maar minder tijd gebruikte. In de twintig punten waren er voor Koen Versmissen, Martin van Essen, Ed van der Gevel, Harold van der Heijden en Johan de Boer. In de staart kwamen Wouter van Rijn, de Let Andrei Kalinin, René Olthof en Hans Uitenbroek terecht.De studies waren allen uit 1981 en werden uitgezocht door Harm Benak.

Enkele foto’s:

And the winner is Yochanan Afek

De koning is er klaar voor

De locatie van het problemistenweekeinde

De speelzaal was een Ierse pub

De wedstrijdleider Harm Benak

Martin van Esssen prolongeerde zijn titel niet

Michel Caillaud kwam helemaal uit Frankrijk voor het zilver

Twee oud-kampioenen: Dolf Wissmann (l) en Peter van der Heuvel (r)

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.