OGD Prinsenstad Weekend­toernooi.

In het Paasweekend (op vrijdag 6, zaterdag 7 en zondag 8 april 2012) zullen vele schakers de degens kruisen tijdens het OGD Prinsenstad Weekend­toernooi. Dit toernooi wordt al weer voor de vijfde maal georganiseerd door de Delftsche SchaakClub (DSC) in samenwerking met sponsor OGD ict-diensten.

Het toernooi wordt gespeeld in de aula van het Grotius College aan de Van Bleyswijckstraat 72, dat direct achter het station ligt. Een ideale locatie dus, die vlak bij het gezellige centrum van Delft ligt en die met het open­baar ver­voer zeer goed bereikbaar is. Op het station in Delft stoppen de meeste intercities en het is tevens aangesloten op het nachtnet. Ook is er bij de speelzaal (beperkte) parkeergelegenheid.

Toernooiopzet

Er wordt gespeeld in 3 groepen, waardoor de rating­verschillen binnen de groepen beperkt blijven. Hierdoor speelt iedereen zoveel mogelijk inte­res­sante partijen, zowel op laag als op hoger niveau. De grenzen tussen de groepen zijn als volgt: A-groep (vanaf 1900), B-groep (1600 t/m 2000) en de C-groep (t/m 1700).

De speelduur per partij bedraagt 1:40 uur per persoon plus 10 seconden extra per zet (increment).

Prijzen

Het totale prijzengeld is ruim €3000,-. Daarnaast zijn er verschillende rating-, spektakel en schoonheidsprijzen te verdienen.

Aanmelden & deelnemers

Inschrijven kan via . Vermeld hierbij uw naam, adres, woonplaats, club, KNSB-nummer, rating, nationaliteit, groep waarin u wilt spelen, en eventuele byes*. Mocht u geen lid zijn van de KNSB geef dan een indicatie van uw speel­sterke en uw geboortedatum (dit voor de rating­verwerking). U krijgt bevestiging.

De kosten bedragen €30 voor deelname aan de A-groep. Voor de B- en C-groep bedragen de kosten €25. Dit bedrag kan tot maandag 26 maart 2012 worden overgemaakt op girorekening 982482 (IBAN: NL19 INGB 0000 9824 82, BIC: INGBNL2A) ten name van DSC. Bij betalen aan de zaal wordt €5 extra in rekening gebracht. Spelers met de IGM- of IM-titel** betalen geen inschrijf­geld, FM’s €15.

Aanmelden is mogelijk tot en met woensdag 4 april 2012, of in de speelzaal op vrijdag 6 april 2012 tussen 18:30 en 19:00 uur.

Nog meer info

Veel meer informatie (waaronder een lijst van de nu al ruim 120 deelnemers, waaronder 6 grootmeesters!) is te vinden op www.delftseschaaksite.nl/toernooi/weekendtoernooi

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.