Beerenburg is bitter (2B)

Het illustere derde mocht aantreden tegen Emanuel Lasker, beroemde club uit het noorden. Het was het kluppie van Abe, onze captain. Vóór de wedstrijd wisten we dat het erom zou gaan spannen: HSG 2 is al gedegradeerd, Lasker heeft 3 matchpunten minder en moet de laatste wedstrijd tegen Boven IJ die nu 4 punten heeft. 4-4 zou voor ons onmiddellijk behoud betekenen. Wij zijn tot de tanden gewapend, hebben ons goed voorbereid en zijn vastberaden deze Friese Beerenburg tot op de bodem leeg te drinken. Maar oeps, ze hebben een tactische opstelling! Ze hebben de slagorde van hun topborden stiekem tot in de zachte onderbuik van onze geliefde opstelling verplaatst.Daardoor konden onze zwaarbewapende hoplieten althans niet zonder ook onze beproefde slagorde – de falanx – te verbreken niet reageren op hun tactiek.

En zie, roosvingerige dagenraad, Fles heeft nog nauwelijks zijn eerste koffie achterovergeslagen als hij een remise-aanbod krijgt. Consultatie met de teamleider en een grondige analyse van de positie doen hem besluiten de remise te pakken, de lafaard! Het blijkt uiteindelijk voor het team een halfje te weinig te zijn. Voortaan met de knoet, die gast!

Abe krijgt al snel voordeel, dan een pion, en nog een. Zijn arme tegenstander wordt compleet weg gewalst. Abe wikkelt vervolgens professioneel af naar een gewonnen pionneneindspel en mag zelfs mat zetten. Aardige lui die Friezen.

Annemarie daarentegen krijgt te maken met een hele vervelende want sterk spelende Fries. Ze rokeert tegen de storm in en kan het tij alras niet meer keren. Maar met 1 ½ uit drie scoort ze zoals Abe terecht opmerkt dit seizoen toch ruim beter dan Ron, onze Thaise knaap, en bovendien voetbalt ze vele malen beter.

Rik heeft licht voordeel na de opening en denkt een sterke tussenzet te zien, maar het blijft bij denken. In werkelijkheid moet hij afwikkelen naar een iets slechter toreneindspel waarna hij ook nog eens de torens ruilt. En zo is het alleen maar slechter zonder torens en moet hij zelfs gedesillusioneerd opgeven in het ontstane pionneneindspel. Bummer!Lees verder…

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.