Souburg 1 net een kopje te groot voor Spijkenisse 2 (Klasse 3G)

Afgelopen zaterdag speelde Spijkenisse 2 uit tegen Souburg 1. We hadden voor deze dag maar liefst 3 invallers nodig vanwege wat afmeldingen. Wat de gemiddelde rating van het team onder de 1800 bracht. Dat betekende een verschil van 304! rating punten, Ruud’s prognose was dan ook dat het ongeveer 6½ – 1½ zou worden voor hun. We kwamen aan in Souburg om net iets over half 12 het bleek dat de deur nog maar net 3 minuten open was. De tegenstanders kwamen 1 voor 1 aan en toen konden we om net iets over 12 beginnen.

Rob Kalkman speelde op bord 1 een wel vrij interessante partij met wit. Er kwam een frans op het bord waarbij Rob in het middenspel een pion won. Maar daarmee was het nog niet gespeeld want er kwam een flinke konings aanval overheen. Toen Rob zijn dame helemaal wegspeelde van de koning kwam er een moeilijkere stelling op het bord waarbij heel veel penningen zaten. Daarna maakte Rob een paar zetten later no een klein foutje op zet 26. Tc2 waar beter Dc2 was geweest want nu zou de Tf1 ongedekt staan. Waarna het vrijwel over was voor wit.

Ruud van der Beek speelde op bord 2 een goede partij. waarbij weinig fout ging. De zetten die gedaan werden door beide spelers waren gezonde zetten tot zet 32. daar maakte de tegenstander van Ruud een foutje wat een kwaliteit moest ruilen tegen een loper. Helaas was het maar van korte duur want 2 zetten later gaf Ruud een pion weg. Verder was er nog wel een vrijpion op de a-lijn, waarmee Ruud zeker nog de druk kon opvoeren. Ergens tegen het einde koos Ruud ervoor om de kwaliteit terug te geven. Dat terwijl hij hem gewoon kon houden maar natuurlijk is dat makkelijker te zien met een engine naast je tijdens de analyse dan als je achter het bord zit. Daarna was de stelling vrijwel remise wat dan ook de uitslag was.

Rick van der Pluijm Speelde op bord 3 een vrij snelle partij waarvan ik weinig van heb meegekregen. Er ging vrij snel van alles af waarbij er op het einde nog voor beide spelers 1 toren 1 loper (beide zelfde kleur) en 4 pionnen. Doordat de toren van de tegenstander elke keer de loper van Rick aanviel werd er tot een remise besloten. Doordat Rick als eerste klaar was had hij ook de eerste remise.

Jeffrey Stoffers speelde op bord 4 ook een vrij vlugge partij. Waarmee er ook een interessante partij ontstond. Na een kleine 19 zetten maakte de tegenstander een kleine incorrecte zet maar daarmee was het nog niet gespeelde. Met een prachtige 20e zet van Jeffrey h5 was er een soort van eeuwige schaakstelling ontstaan.

lees verder…

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.