Spijkenisse 1 heeft kampioenschap in eigen hand (klasse 2C)

Door een krappe 4,5 – 3,5 overwinning op HWP Haarlem heeft Spijkenisse 1 de kampioenskansen in eigen handen weten te houden, al zal daarvoor in de laatste ronde gewonnen moeten worden tegen het sterke De Toren Arnhem – VSV, die één machtpunt voor staan.

De wedstrijd begon moeizaam. Invaller Wilmar Meijer zag zijn geofferde pion niet meer terug en ook Jordy Lahaye, meestal goed voor een remise, kreeg een nul aan de broek. Gelukkig nam Maurits van der Linde zijn tegenstander in een positionele wurggreep en zette hij dit voordeel om in een dodelijke koningsaanval. Björn Verstraate speelde heel beheerst, snoepte wat pionnetjes, nam zijn tijd en wikkelde af naar een gewonnen eindspel. De tussenstand kwam zodoende op 2-2.

De ommekeer in de wedstrijd werd door Mr Houdini Fabian van Buuren bewerkstelligd. Hij stond heel erg slecht, maar wist toch tegenkansen te creëren en won zelfs nog! Een compliment naar Fabian die iedere keer zijn tegenstander weet te verrassen en zodoende met 5,5 punt uit 7 wedstrijden topscoorder is van Spijkenisse 1. Tussenstand: 2-3 voor Spijkenisse. Toen hoefden alleen de drie topborden nog maar remise te spelen om de winst voor het team binnen te halen.

Rick Lahaye deed dit tamelijk moeiteloos na eerst in het voordeel te zijn geweest. Zoals zo vaak waren Désiree Hamelink en Erik Both toen als laatste aan het knokken voor het halve punt. Désiree wist met een pion minder een vesting op te zetten waardoor haar tegenstander na lang proberen in remise moest berusten. En toen gaf Erik na een moeilijke ontworstelpartij zijn beter staande stelling remise waardoor 4,5 punt en de twee matchpunten binnen waren.

Teamleider Gijsbert Looij zag vandaag veel wilskracht in het team gecombineerd met goede schaakpartijen en heeft zodoende veel vertrouwen in de laatste ronde. ‘Als we dit door kunnen trekken, dan kunnen we zeker De Toren de baas blijven’ aldus de teamleider.

lees verder…

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.