Eindelijk!

Zaterdag 31 maart 2012 moest team 2 thuis aantreden tegen hekkesluiter De Uil uit Hillegom. De vorige thuiswedstrijd, tegen een op papier veel zwakkere tegenstander, was teleurstellend nipt verloren gegaan, evenals de daaropvolgende uitwedstrijd tegen LSG 3. Nu moest het dan eens gebeuren! In tegenstelling tot de collega’s van team 1 bleken de spelers van team 2 wel bij de les te zijn. Met een 6½-1½ overwinning werd het derde-klasseschap veiliggesteld.

Dan de borden. Op bord 6 speelde Victor met wit een theoretische variant van het Aljechin (heb ik van horen zeggen), waarbij zwarts koning alras op e6 stond. Helaas voor Victor kende de tegenstander de theorie nog beter dan Victor zelf, waardoor Victor het geïnvesteerde stuk nooit meer terugzag. Ondanks heel lang tegenspartelen bleef de tegenstander bij de les en stond het 0-1. De gelijkmaker werd al snel gescoord door Peter, met wit aan bord 8. Hij offerde een kwaliteit tegen een pion voor duidelijk initiatief. Het kostte de tegenstander zoveel hoofdbrekens dat hij in tijdnood ook nog een stuk moest inboeten (1-1). De partijen van Arno (bord 3, zwart) en Tim (bord 5, zwart) heb ik niet zo meegekregen, maar beiden wonnen in ieder geval netjes, hetgeen ook gezegd kon worden van Leo K. (bord 1, zwart), die voor zijn doen veel tijd investeerde om een winnend plan te vinden en die ook goed af te ronden. Daarmee stond het al 4-1, met alleen nog drie stellingen die goed tot gewonnen waren. Paul B. (bord 7, wit) had een pionnetje weten te winnen, terwijl hij ook nog een moordend loperpaar had. Lees verder…

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.