Sterke bezetting 17e Moerkapelle Rapid Toernooi

Hugo van Elteren reikt de prijs uit aan Sander van Eijk (rechts) winnaar in Moerkapelle

Traditiegetrouw wordt op paaszaterdag in Moerkapelle het Moerkapelle Rapid Toernooi gespeeld. Ooit begonnen als een eenmalig toernooi ter ere van het twintigjarig bestaan van de Schaakvereniging Moerkapelle, is het toernooi nu uitgegroeid tot een vaste traditie. Veel schakers uit de wijde omtrek weten al jaren Dorpshuis Op Moer te vinden voor een gezellige schaakdag in het paasweekend. Sportiviteit en gezelligheid staan hoog in het vaandel bij het Moerkapelse toernooi. Anders dan bij andere toernooien is het prijzengeld al jaren hetzelfde gebleven. En dan is het juist mooi te zien dat schakers, ook de sterke, kiezen voor deze gezelligheid. Dit jaar staan op de deelnemerslijst zo’n twintig spelers met een rating boven de 2000, waaronder drie 2300+-spelers en zelfs een 2400+-speler. Ook mooi is dat op de deelnemerslijst vier oud-kampioenen staan: natuurlijk IM Sander van Eijk die het toernooi in 2009 en 2010 op zijn naam schreef, maar ook Jesse van Elteren, de plaatselijke kampioen van vorig jaar.

Terwijl het buiten regenachtig weer is, druppelen iets na negenen de eerste schakers binnen. Een uurtje later is de schaakzaal gevuld met zo’n vijfenzeventig schakers. Sommige spelen een potje snelschaak, andere nemen nog even een schaakopening door, weer anderen praten gezellig bij met oude schaakbekenden. Om kwart over tien is de officiële start van de zeventiende editie van het toernooi. De jeugd speelt in een eigen zaal negen ronden, de senioren spelen zeven ronden met twintig minuten bedenktijd per persoon. Dat er vandaag sprake is van een spannende strijd, wordt direct bewezen in de A-groep. Op geen enkel bord wordt hier remise gespeeld. Wel is het zo dat op een bord na op alle borden de ratingfavoriet aan het langste eind trekt. In de B-groep verrassen Rick van der Linden en de Moerkapelse schaker Jan Noorland hun op papier sterkere tegenstander. Lees meer……

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.