Topvrouwen openen Leiden Chess Tournament

Het zesde Leiden Chess Tournament dat van 5 tot en met 15 juli plaatsvindt zal dit keer worden geopend door grootmeester (GM) – en 13-voudig Nederlands kampioene – Zhaoqin Peng en vrouwengrootmeester (WGM) Bianca Muhren. Deze twee sterkst schakende vrouwen van ons land zullen in het Leidse denksportcentrum een match spelen over twee partijen met een versneld speeltempo. Hierna zullen de twee grootmeesters voor de aanwezige gasten en bezoekers een explicatie geven van hun partijen. Deze partijen zullen eveneens live via internet te bewonderen zijn. Daarnaast hebben zij een rol in de kleurbepaling aan het eerste bord in het toernooi dat op vrijdag 6 juli om 19.00 uur van start gaat.

Op dit moment staan er 120 schakers(sters) op de deelnemerslijst en daaronder bevinden zich al ruim twintig grootmeesters en meesters met twaalf verschillende nationaliteiten. Op de kopposities prijken ook dit jaar weer wereldtopspelers. Voormalig winnaar Predrag Nikolic (Bosn. & Herz.) zal opnieuw een gooi doen naar de zege, maar ondervindt onder meer concurrentie van spelers als de Duitse kampioen Igor Khenkin en Indiase grootmeester Parimarjan Negi die in 2006 op 13-jarige leeftijd de grootmeestertitel ontving en daarmee de op één na jongste grootmeester ter wereld was. De Engelsman David Howell (vorig jaar gedeeld tweede) zal zich zeker willen revancheren en opnieuw een gooi doen naar de Leidse titel. De Leidse internationale meesters Edwin van Haastert en Jan-Willem de Jong, beiden LSG, alsmede Fred Slingerland geven eveneens acte de présence. De hoofdgroep bestaat dit jaar wederom voor een derde deel uit buitenlandse titelhouders en is daarom met name geschikt voor het behalen grootmeester- of meesternormen.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.