Inschrijvingen Euro Chesstournament geopend

De stichting Caïssa organiseert ook dit jaar het Open Nederlands Kampioenschap schaken voor de jeugd (ONJK) in Borne. In het sportcomplex ’t Wooldrik zal het ONJK 6 tot en met 11 augustus 2012 worden gehouden. Een hele week zullen circa 350 schakers uit binnen- en buitenland strijden om het kampioenschap van Nederland. Het zal dan voor de 21e keer in Twente worden gehouden en voor de 38 ste keer in Nederland. De inschrijving voor het toernooi is inmiddels geopend en een kleine 50 jeugdige schakers hebben zich al aangemeld.

Ondersteuning

Ook dit jaar wordt het toernooi gesteund door de gemeente Borne en het adviserende platform de BLOS (Bestuurscommissie Lichamelijke Opvoeding en Sport). Verder wordt het toernooi in Borne mede mogelijk gemaakt door het Stimuleringsfonds Bornse Evenementen. De sponsoring van DGT uit Enschede wordt ook voortgezet in de editie 2012. Het toernooi wordt gehouden onder auspiciën van de KNSB en ook zij hebben hun goedkeuring gegeven.

Tekort

De stichting kampt nog wel met een begrotingstekort van € 3000 voor het ONJK. De stichting gaat op zoek naar partijen in Borne en omgeving om het toernooi te ondersteunen. Het Eurochesstournament bestond uit een youngmastersgroep en het ONJK. De stichting richt zich eerst op de organisatie van het open kampioenschap voor de jeugd. De young mastergroep wordt pas voortgezet als zich daarvoor een nieuwe hoofdsponsor aanbied.

www.ONJK.nl.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.