Open Kampioenschap van de Drechtstreek te Sliedrecht

SLIEDRECHT – Op donderdag 26 april a.s. zal het 8e Open Kampioenschap van de Drechtstreek starten in de bovenzaal van Bar De Huifkar in Sliedrecht. Het altijd gezellige toernooi aan het einde van het seizoen kende vorig jaar een verrassende winnaar in de persoon van Henk Prins, de internationaal meester in de schaakprobleem compositie, die vele sterkere spelers en oud-kampioenen als Wim Hokken, Peter van den Bergh en Melvin Holwijn achter zich liet.

Ondanks de drukke toernooiagenda weten de schakers toch elk jaar weer de weg naar Sliedrecht te vinden. De organisatie rekent daarom op veel deelnemers uit de Drechtstreek, maar ook van (ver) daar buiten. Het Open Kampioenschap van de Drechtstreek begint dus al een traditie te worden waar, naast spelers van de organiserende SV Sliedrecht, veel schakers uit de RSB competitie aan deelnemen, maar ook van buiten de RSB melden steeds meer spelers zich aan, zodat de competitie alleen maar spannender wordt. Spelers met een lagere rating zijn echter net zo welkom op dit vooral gezellige toernooi. Het toernooi biedt ook voor huisschakers de kans de krachten te meten met clubschakers of om sfeer te proeven.

Vanaf heden kunnen schaakliefhebbers zich inschrijven voor het Open Kampioenschap van de Drechtstreek. Aanmelden kan tot 25 april aanstaande en wel bij de wedstrijdleider van het toernooi: Mark van Hulst, , telefoon 06-42943348, o.v.v. vereniging en/of bondsnummer.

Het toernooi wordt op 7 donderdagavonden gespeeld vanaf 26 april a.s. Het is mogelijk in de eerste 5 rondes een bye op te nemen en, daar de indeling van de volgende ronde al op zaterdag na de speelronde wordt gemaakt, behoort vooruit spelen ook tot de mogelijkheden.

De prijsuitreiking is aansluitend aan de laatste ronde op 14 juni, een speciale avond, waarin op ludieke wijze de prijswinnaars zullen worden gehuldigd.

De uitslagen worden doorgegeven aan de ratingcommissie van de KNSB.

Voor meer details zie: www.schakendsliedrecht.nl

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.