Masterclass David Klein loopt uit op huldiging

Samen glunderend op de foto. Links de 18-jarige David Klein van de schaakvereniging Kennemer Combinatie. Begin april heeft hij tijdens het Europees kampioenschap in Bulgarije voor de derde keer voldaan aan de norm. Met als gevolg dat de wereldschaakbond FIDE hem officieel de titel Internationaal Meester zal toekennen.

Naast David staat de 84-jarige Hans Bouwmeester. Ruim een halve eeuw geleden was hij de laatste schaker uit de regio Haarlem die het tot Internationaal Meester bracht. Eindelijk heeft hij in David een opvolger gekregen.

Geen wonder dat de Kennemer Combinatie stilstond bij deze heugelijke gebeurtenis. Tijdens een feestelijke avond liet David eerst “Mijn Mooiste Momenten” zien van het Europees kampioenschap. Zoals de winstpartij tegen de Kroatische grootmeester Ivan Saric uit de top 100 van de wereld. Maar David werd ook zelf geïnterviewd door KC bestuurslid Ron van Wezel. En vervolgens toegesproken door good-old Hans Bouwmeester en door Sacha Schiermeier namens de Koninklijke Nederlandse Schaakbond.

De avond was in elkaar gezet voor familie, vrienden en schaakmaten van David. Vele bekende namen uit de schaakwereld waren aanwezig. Onder wie Hans Böhm voor de wekelijkse schaakrubriek van De Telegraaf, leermeester Yochanan Afek en Jan van Dorsselaer die David heeft leren schaken.

De avond werd afgesloten met een snelschaaktoernooi tot in de kleine uurtjes. Het laat zich raden wie als winnaar uit de strijd kwam. De slotreactie van de kersverse Internationaal Meester: “Het was echt top. Allemaal bedankt!”

Kennemer Combinatie is een samenwerkingsverband van vier schaakverenigingen uit de regio. Het betreft Chesscool (jeugdschaak), Bloemendaal, Heemstede en Het Spaarne. Zie verder de clubsite van Kennemer Combinatie.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.