Hopman krijgt prijs van Hopman

Een brede glimlach verscheen zaterdag op het gezicht van sponsor Jan Hopman toen hij de naam hoorde van de winnaar van het Visser en Hopmanschaaktoernooi in Bunschoten-Spakenburg: Pieter Hopman. Nee, hij kende hem niet, maar dat gemis werd snel goedgemaakt. "Ik ben trots op deze winnaar", grijnsde de sponsor bij de prijsuitreiking.

Pieter Hopman, speler van Purmerend, had zich op het laatste moment aangemeld en was een welkome aanvulling op de ‘stamgasten’ van het jaarlijkse rapidtoernooi. Favoriet was hij niet, nadat hij in de tweede ronde van Richard Vedder verloor. De meeste spelers waren echter goed aan elkaar gewaagd en niemand bleef zonder nederlaag. Hopman speelde nog twee remises, maar won zijn laatste twee partijen. De laatste tegen Xander Wemmers was een rechtstreeks duel om de eerste plaats. Hopman eindigde op vijf uit zeven, Wemmers deelde met vier punten de tweede plaats met Gerben Veltkamp en Eric de Haan.

Henk Vedder eindigde samen met zijn broer Richard op vijftig procent. Na vrijdagavond van vakantie in Thailand te zijn teruggekeerd schreef hij zaterdagmorgen op zijn Facebookpagina: "Straks kijken of ik nog kan schaken." ‘s Avonds: "Niet dus".

Gooi- en Eemlander

16 april 2012

Eindstand:

1. Pieter Hopman 5 uit 7

2/4. Xander Wemmers, Gerben Veltkamp en Eric de Haan 4

5/6. Richard Vedder en Henk Vedder 3,5

7/8. Dick de Graaf en Levon Galoyan 2

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.