Samen op pad

Gert Ligterink, 11 april 2012

De mail bracht de partijen uit de competitiewedstrijd Purmerend – Sopsweps’29. De databankbeheerder van Sopsweps was de laatste tijd wat laks, maar ditmaal liet hij er geen gras over groeien. Zijn club versloeg een sterk team met 5,5-4,5 en zelf won hij een met stikmat besloten partij die hem bijzonder tevreden zal hebben gestemd.

Ach ja, Sopsweps. Hoe vaak zal ik in Wijk aan Zee geluisterd hebben naar de verhalen over het intrigerende genootschap? Over de curieuze ontstaansgeschiedenis, over de wedstrijden die ondanks twee niet bezette borden toch gewonnen werden, over de kansen in de volgende ronde tegen Nieuwendam, over de meestal onbegrijpelijke onderlinge ruzies en over het clubkampioenschap dat voor het begin van de competitie wordt gehouden tijdens een weekend in de Ardennen.

Het is geen toeval dat die verhalen juist in Wijk aan Zee worden verteld. De leden en oud-leden van Sopsweps zijn vaste gast bij het Tata Steel toernooi. Sommigen, zoals toernooidirecteur Jeroen van den Berg, perschef Tom Bottema en prominent perskamermedewerker Marc Spierings, hebben een functie tijdens het toernooi. De andere leden van Sopweps 1 (een tweede team bestaat niet) maken dankbaar gebruik van hun eeuwig geldige toegangsbewijs tot de perskamer.

Lees meer..

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.