STERK SLOTAKKOORD DOETINCHEM (3B)

Door een grote zege op WSG heeft SV Doetinchem in de laatste ronde van de KNSB-competitie degradatie weten te voorkomen. Achteraf beschouwd hadden we zelfs nog mogen verliezen, maar het is prettig om je lot in eigen hand te hebben en ernaar te handelen

.

Tijdens de gemeenschappelijke slotronde in Deventer was de stemming opperbest. Daar kon zelfs de martiaal leidende wedstrijdleider – “Iedereen zijn muil houden!” – niets aan doen, ook al wekte het alom verwondering dat hij in niks-aan-de-hand-situaties meende ferm te moeten optreden en hij in de weinige gevallen, waarin je nou echt een wedstrijdleider nodig hebt, namelijk tijdsoverschrijding, in geen velden of wegen was te bekennen.

Voor ons ging de zon al snel schijnen: binnen drie uur spelen stond er een 4-0 voorsprong op het scorebord. Al onze witspelers hadden in feite een makkie. Sander kreeg zo maar allemaal pionnen cadeau, Marino won ineens een stuk, Henk knoopte zijn tegenstander op in een koningsaanval en ondergetekende won een goede positionele partij.

Met het oog op deze tussenstand en de eigen wat wiebelige stelling bood Henny remise aan, hetgeen door de in tijdnood verkerende Herby Aalbers maar werd aangenomen. Daarmee was de wedstrijd in de tas.Lees verder…

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.