Spijkenisse 1 verliest van zichzelf en is geen kampioen (2C)

Spijkenisse 1 is er in de laatste ronde helaas niet in geslaagd om van De Toren Arnhem/VSV te winnen en heeft zodoende naast het kampioenschap gegrepen. Het werd een ietwat geflatteerde 2,5-5,5 nederlaag.

De laatste ronde werd gezamenlijk met alle schaakteams uit de 2e landelijke klasse C gespeeld in Groesbeek. Om 12.00 uur stond bijna iedereen van Spijkenisse klaar om te gaan strijden om het kampioenschap. Alleen Bjorn Verstraate, die studeert in Nijmegen en met de bus zou komen, dacht dat de wedstrijd op de gebruikelijke tijdstip 13.00 uur zou beginnen. Gelukkig ligt Groesbeek vlakbij Nijmegen en zat hij 20 minuten later achter het bord. Na dit incident moest helaas onze topscorer Fabian van Buuren al de vlag strijken na een fout in de opening. Een valse start was het resultaat van het 1ste uur van dit gevecht om het kampioenschap.

De overige 7 spelers van Spijkenisse gingen er zodoende extra goed voor zitten. Dit leverde goede stellingen op de borden 1, 3, 4, 5 en 6 in het 2e en 3e uur van de schaakpartijen. Op bord 1 kon kopman Rick Lahaye na een originele opening de stand gelijk trekken. Op bord 8 had Björn Verstraate zijn tijdachterstand goed gemaakt, maar gaf in gelijke stelling met tijdnood pardoes een stuk weg.Lees verder…

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.