ZA: Alle teams winnen, alle teams eindigen als tweede

Zowel A1, A2 als A3 sloten een prima seizoen af met een overwinning. Herdoor werden alle teams 2e in hun poule, en ook alle drie met precies 14 matchpunten. Bepaald een opvallend resultaat en in ieder geval een stuk beter en leuker dan in het seizoen 2007-08, toen ook alle teams van Zukertort Amstelveen op dezelfde plaats eindigden, maar toen op een 8e plaats. Hopelijk kan volgend jaar tenminste één van de teams zelfs nog een stapje hoger komen.

A1 wint van de Eenhoorn

(nog geen verslag beschikbaar)

A2 redelijk eenvoudig langs de Eenhoorn 2

Hoewel de A2 in 2012 nog ongeslagen was, was er geen kans meer om kampioen te worden. Om een eervolle 2e plek te behalen moest echter wel gewonnen worden van de Eenhoorn 2. Bert Kampen was gelukkig weer bereid om in te vallen voor PP, die op zijn beurt in het eerste inviel. Vlak voor de wedstrijd bleek vanwege griep van Matthew Tan dat Florian Jacobs ook naar het eerste moest verhuizen, waardoor er haastig een vervanger moest worden gezocht. Michiel Harmsen had eigenlijk een klusjesdag gepland, maar als de nood echt aan de man is, wordt er maar zelden vergeefs een beroep op hem gedaan. Zo ook nu: een partij spelen en gewoon zetjes doen is ook leuk. Dus namen we om 13.00 met 8 spelers plaats.

Ook hier dachten we met zijn allen voor de start nog een moment terug aan het noodlottig verkeersongeval van ons jeugdlid Jesper Roelfsema.

De A2 kende een goede, eigenlijk zelfs vliegende start. Christopher Brookes was goed uit de opening gekomen en gaf zijn tegenstander geen tijd om zijn stukken goed neer te zetten. Jonathan Tan zat nog in zijn theorie maar zijn tegenstander, die veel tijd verbruikte, niet. De tegenstander van Gijs IJZermans bood al voor de partij remise aan, maar uiteraard werd er gewoon gespeeld. Jeroen Schoonackers kreeg een scherp gambiet tegen, maar zijn tegenstander bleek in het vervolg nogal angstig aangelegd, waardoor Jeroen zonder compensatie een pion voor stond. Jan Helsloot is van alle markten thuis en had deze keer voor een soort Benoni gekozen, waarin hij optisch goed stond. Esther de Kleuver stond gelijk na de opening, al leek het lastig om zelf concreet tegenspel met dreigingen te krijgen tegen de zwarte aanval. Bert speelde een redelijk rustige opening, maar bij Bert weet je dat het vrij snel leuk wordt. Michiel had met wit een aangenaam plusje uit de opening, waarin hij samen met Henk Boot op de club al heel wat theoretische discussies heeft gehad, tegen zijn erg jonge en snotterende tegenstander. Lees verder…

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.