Het Pathena JeugdSchaak Invitatie toernooi is van start gegaan!

Op 21 april was de aftrap in de eerste van 8 zaterdagmiddagen van het Pathena toernooi in hartje Rotterdam. 12 R.S.B. jeugdtalenten uit de C, D en E categorie spelen in 16 ronden tegen elkaar. Niet alleen voor de eindoverwinning, maar juist om met elkaar nog beter te worden. Per zaterdagmiddag worden 2 ronden gespeeld met een speeltempo van 1 uur en 5 seconden per zet per persoon per partij. Al in de voorbereiding van het toernooi, werd van diverse kanten zeer positief gereageerd op dit initiatief en op de eerste speeldag bleek het ook een schot in de roos. In Medisch Centrum Blakeburg aan de Blaak is een mooie locatie gevonden die dit jaar het toernooi zal herbergen.

Dolf Meijer, bondscoach KNSB doet de eerste zet op het Pathena invitatietoernooi

De opening werd verricht door de talentcoach van de Nederlandse Schaakbond Dolf Meyer. Door het verrichten van de eerste zet op bord 1 kon het toernooi eindelijk beginnen. Op alle borden werd voorzichtig begonnen en werd de spanning gevoeld. Al heel snel echter, barstte het vuurwerk los en werden al enkele mooie partijen gespeeld. Het eerste resultaat kwam van Arne Pols die er voor zorgde dat het eerste uitslag (en overwinning) van het toernooi tot stand kwam.

Na 2 spannende ronden hebben we voorlopig 3 spelers die 2 overwinningen boekten. Naast Andrew Mensing en Marijn den Hartog, laat ook het enige meisje in het gezelschap Lola den Dunnen zien dat ze uitstekend mee kan in het schaakgeweld van de 12 jeugdtalenten. Na de desbetreffende ronden kon er in de analyseruimten met Dolf Meyer en Martin Martens samen naar de partijen worden gekeken. Hier werd ook goed gebruik van gemaakt en kregen de talenten weer nieuwe tips en inzichten in hun spel.

Op de website staan alle uitslagen en de huidige stand. Ook zullen daar de komende weken diverse partijen worden geanalyseerd. Op de speeldagen zelf, kunnen geïnteresseerden een livebord volgen en worden uitslagen via twitter realtime gedeeld. De volgende speeldatum is 9 juni 2012. Dan zullen ronde 3 en 4 worden gespeeld.

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.