Moira-Domtoren weer kampioen!

Moira-Domtoren weer kampioen!

Zaterdag 12 mei stroomde Barneveld vol met schaaktalent: het Nederlands Kampioenschap voor E-teams stond op het programma! Maar liefst veertig teams wilden in De Meerwaarde meedingen om de titel. Na een openingspraatje van toernooidirecteur Marcel Janssen, hoofdarbiter Frans Peeters en de Barneveldse burgermeester Asje van Dijk konden de kinderen beginnen.

Titelverdediger Moira-Domtoren 1 liet al in de eerste ronde een matchpunt liggen: tegen Sneek werd het 2-2. Andere favorieten als De Paardensprong en Schaakmaat 1 profiteerden hiervan. Na drie rondes waren deze teams, net als het verrassende VAS 1, nog zonder puntverlies. Doordat VAS 1 in ronde 4 ook nog van Schaakmaat 1 won en Moira-Domtoren 1 De Paardensprong versloeg, kwam VAS 1 alleen bovenaan te staan! Daar bleven ze staan toen ze in ronde 5 in de topper tegen Moira-Domtoren 1 gelijkspeelden.

Daarna ging het echter fout voor VAS 1: er werd in ronde 6 en 7 twee keer met 4-0 verloren, van SSV Klim-Op en SC De Paardensprong. Zo kwam het dat na de zesde ronde SSV Klim-Op, dat zich na een nederlaag in de tweede ronde tegen SC De Paardensprong naamsgetrouw had opgeklommen, en Moira-Domtoren 1 samen met 10 MP aan kop stonden en in een rechtstreeks duel om het kampioenschap mochten spelen. Doordat Klim-Op meer bordpunten had, hadden zij aan een gelijkspel genoeg voor het kampioenschap. De wedstrijd werd echter met 3,5-0,5 gewonnen door Moira-Domtoren 1, dat daarmee net als vorig jaar kampioen werd. Achter Moira-Domtoren eindigden De Schaakmaat 1, SC De Paardensprong, SSV Klim-Op en MSV-VSM in de top 5. Daarbij is een bijzondere vermelding voor Eelke de Boer van De Paardensprong op zijn plaats: hij wist als enige speler al zijn 7 partijen te winnen, een knappe prestatie!

De bijna 170 kinderen, de ouders, begeleiders en belangstellenden hebben zo een spannend toernooi meegemaakt, dat over het algemeen rustig, sportief en met veel respect voor elkaar verliep. De organisatie wil iedereen bedanken die aan deze dag heeft bijgedragen, hoopt dat iedereen het naar zijn zin heeft gehad en feliciteert Moira-Domtoren met het behaalde kampioenschap.

Een foto van de winnaars: Moira-Domtoren 1

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.