Eerste pinksterdag (op zondag 27 mei): Kroegschaaktoernooi voor tweetallen in Delft

Tijdens het pinksterweekend (zondag 27 mei) van dit jaar organiseert de Delftsche SchaakClub, in samenwerking met de Delftse horeca wederom het Delfts Kroeglopertoernooi. Een middag lang word je onder het genot van een biertje (of een ander drankje) en een schaakbord het centrum van Delft ingestuurd.

Het Delftse kroeglopertoernooi gaat alweer zijn negende editie beleven, en na het succes van de acht voorgaande edities rekenen we wederom op een geweldig toernooi.

Het centrum van Delft is en blijft een geweldige locatie voor een kroegenschaaktoernooi. Het historische centrum is vrijwel intact, en daardoor uitermate sfeervol. En niet onbelangrijk: het zit vol met kroegjes, restaurantjes en cafeetjes. De Beestenmarkt met haar gezellige cafeetjes is alom bekend, maar ook in de rest van het sfeervolle centrum zijn vele cafeetjes en kroegen te vinden. En in het compacte centrum allemaal op loopafstand, dus wat wil je nog meer?

Wederom dient het speellokaal van DSC, dat aan de zuidkant van het centrum ligt, als start- en eindpunt. Hier vandaan word je op pad gestuurd richting het centrum. Zeven rondes mag je proberen samen met je partner het andere team te verslaan. Er wordt gespeeld met een speeltempo van 20 minuten per persoon per partij. Tijd genoeg dus om nog even met een biertje na te praten aan de bar.

Uiteraard zijn de sfeer en de gezelligheid de belangrijkste ingrediƫnten voor dit toernooi. Maar er zijn ook aardige prijzen te winnen. Het koppel dat op de eerste plaats eindigt verdient een fraaie trofee met een bijbehorend geldbedrag. Ook voor de plaatsen 2 tot en met 5 zijn er prijzen. Maar daar houdt het niet mee op. Ieder koppel dat op een priemgetal eindigt kan ook een prijs tegemoet zien.

Meer informatie en opgeven, zie onze website: www.delftseschaaksite.nl/toernooi/kroegloper/

Ted Barendse

Bestuurslid activiteiten

06-42140566

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.