Etienne Goudriaan scoort IM-norm op Mallorca

Ons bereikte het heugelijke bericht dat Etienne Goudriaan zojuist een IM-norm heeft gescoord. Dat deed hij op Palma de Mallorca.

Goudriaan (zie foto toernooisite) moest vandaag winnen om te voldoen aan de voor hem vereiste score van 6½ punt. Schaaksite feliciteert hem met dit mooie resultaat.

In dit toernooi eindigde de andere deelnemende Nederlander, Stefan Beukema, op 5 uit 9. Die had 6 punten nodig voor een IM-norm, maar dat lukte dus niet. Zijn belangrijkste wapenfeit was zijn overwinning op GM Georgy Timoshenko.

De eindstand was:

Over Herman Grooten

Herman is ruim 40 jaar schaaktrainer. Hij verzorgde lange tijd de schaakrubrieken in Trouw en het ED. Daarnaast was hij Topsportcoördinator bij de KNSB en is hij auteur van diverse schaakboeken en werkt hij voor Schaaksite. Klik hier voor series die hij op Schaaksite heeft gezet.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.